Hajnalhasadás

HÍREK, ÖSSZEESKÜVÉSEK, FILMMOZAIK, STB.

2012. február. 26-án, 101 napra a 2012. júni. 06-ai Vénusz-tranzittól, lezajlott a 84. Oscar gála, amelynek házigazdája, a gálától 17 napra immár 64 éves (Hórusz), korábban a SZÖRNY RT. című animációs filmben zöld figurát alakító Billy Crystal volt.
Az Oscar gála színpada úgy lett kialakítva, hogy központi csillagunk, a Nap legyen a középpontban. Jobb és bal oldalon is látható egy-egy Nap, ami a felkelő és lenyugvó Nap, így a középen elhelyezett Nap, az Oroszlán kapuja. A színpadra jobb és bal oldalon 7-7 aranylépcsőfok vitt fel (77/OZ/PAN/NAP; 7 csakra, 7 ég, 7 ágra süt a Nap, stb.). Ha helyesen vélem, a színpadon, a lépcsők mellett, 77 lámpa lett beépítve.
http://a.espncdn.com/combiner/i?img=/photo/2012/0227/grant_a_stage_gb1_640.jpg&w=640&h=360
A 2011-es Oscar gálán, az oroszlánok kapuján át érkezett a színpadra, a Csillagembert és a TRON filmben világalkotót alakító Jeff Bridges. Az Oroszlán csillagkép az augusztusi hónap "háza", mert augusztusban a Nap délben éri el a csillagképet, így az Oroszlán csillagkép csak télen és tavasszal látható, akkor van pont szemben a Nappal. Az oroszlán egyben Napszimbólum is.
                http://hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/jeff_bridges_-_2011_oscar.jpg?22052420
A pentagrammot leíró Elenin üstökös, éppen az Oroszlán felől érkezett, hogy aztán 432 napra a maya naptár végétől, elérje a földközeli pontját. Erről még majd a kettes cikkben írok.
Aki a színpadra került, az a mikrofon elhelyezése folytán a Napon állt, magyarán a Napisten egyfajta szónokaként mutatkozott be, akárcsak a magyaroknál a régi korok táltosai, bár én kétlem, hogy a színészek állnának az események mögött. Főleg nem magamutogató divatmajmok, no de csak semmi ítélkezés.
                 http://static8.origos.hu/i/1202/20120227-angelina-jolie-oscar-2012.jpg
Számos érdekes film nyert díjat, melyet ha jobban szemügyre vesz az ember, kialakul egy kép, egy üzenet.
A legjobb dokumentumfilm kategóriában az UNDEFEATED kapott aranyember szobrot. A dok.film előzetesének indulásánál az óra 3:30-nál, vagy épp 15:30-kor csörög, vagyis 153-as felhívás, a 77-essel. A film poszterén a drótháló át van szakítva.
Díjat kapott az aranyhalat szorongató RANGO; a 2011-ben bemutatott, de 1927-ben játszódó THE ARTIST; a HUGO, melyben 23-as vonat látható ( AZ IDŐ HATÁRVONALÁN ).
Díjat kapott Christopher Plummer, aki hangját adta az UP/FEL című animációs filmben, a 9 című Tim Burton animációs filmben, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma filmben és több jelentős filmben. Christopher jelentése Krisztust hordozó, Christopher Plummer pedig a 2003-as JÁNOS EVANGÉLIUMA narrátora volt.
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/2012-es_oscar_kepek_5.jpg?52393617
Díjat kapott még a THE FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR. MORRIS LESSMORE című animációs rövidfilm is, amelyben egy óriási szélviharral indul a történet, amely házakat kap fel és szór szanaszéjjel. A rövidfilmben a főszereplő egy M jelű vörös könyvel, miután öreg korában újra ifjúvá transzformálódást mutat be, az égbe emelkedik. http://www.youtube.com/watch?v=Adzywe9xeIU
A kisfilmben találkozik a tojással (élet) és könyvek nyittatnak meg. Érthető a történet?
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/kicsi/the_fantastic_flying_books_of_mr_morris_lessmore.jpg?45292940
Jelenések könyve 20/12 (2012): "És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint."
Amit a 84. Oscar gálán bemutattak, az egy nagy vihar és az aranyhalak/aranyemberek halászata a tengerből, vagyis a hazatérés üzenete. A MINDEN VILÁNGOL 2 cikkben írtam Kate Perry Firework számáról, vagyis Kate azt énekli, hogy: "Bárcsak tudhatnád, mit tartogat a jövő. A hurrikán után jön a szivárvány! Talán ez az oka annak, hogy az ajtók zárva. Hát kinyithatnál egyet, ami elvezet a helyes útra! Úgy, mint egy villám, a szíved izzani fog és mikor eljön az idő, meg fogod tudni… Te egy tűzijáték vagy, s most itt az idő, hogy kiengedd!”
Persze mindezen jelentős tényezők furcsa összjátéka egyesek szerint csak fatális véletlenek sorozata, de én ezt kétségbe vonom. Hogy miért, az szépen lassan ki fog derülni.
A 84. Oscar gála első videóbejátszását George Clooney THE DESCENDANTS, magyarul UTÓDOK című filmjével indították, amelyben Clooney királyként mutatkozott be, a filmet pedig a 23 napja kómába esett feleségével indították. Nos az Oscar gálán bejátszott videóban, a kómába esett feleséget Billy Crystal alakította, akinek Clooney azt mondta (vagy neked!), hogy ÉBREDJ FEL ÉS TÉRJ HAZA. A királyt alakító Clooney csókja után, a kómában fekvő Billy felébred és elkezdődik az utazása a filmbejátszások után, a filmszalagon (DNS). A csók jelenet hasonló, mint a Csipkerózsika, vagy a Hófehérke történetekben. Hogy két férfinemű egyén játsza el, arról no comment. Nos Billy a nagy út után láthatóan a fény felé tart, a háta mögött pedig sötét van. Mikor odaér a fényhez, már mögötte is fény van és kilép a színpadra, vagyis a fény, amely felé tartott, az a Világfa egy csillagvilága. A THE DESCENDANTS filmben Clooney felesége eltávozott e világból, így nyilvánvaló az utalás, főleg, hogy a színpadra is a Nap lett ráhelyezve, a kapun pedig, amelyen át Billy bejött, csillagok fényei villódznak.
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/2012-es_oscar_kepek_1.jpg?76612054
Billy Crystal, saját műsorában érdekes módon a jobb kezén, a hüvelyk/Vénusz ujját behajlítja, így mutatva 9-et.
Tom Hanks, a LARRY CROWN filmben szintén kilencet mutat, ugyancsak a jobb kezével és a behajlított Vénusz ujjával.
http://hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/larry_crown_korona.jpg?89453408
A kilencesnek haza kell térnie, a THE NINES/KILENC – A SZÁM HATALMA filmben szereplő Melissa McCarthy pedig jelentős alakja volt a 84. Oscar gálának. Az aprócska Melissa, Billy Crystal lila ajtajánál is látható volt. http://vimeo.com/37640239
                   http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTgm57pn1gUez8kEZoyFwLJWeo0lkjdnE5FqUfoJmvdkgCrwYdMkjEF0Ftq
2011-ben, a 83. Oscar gálán Tom Hanks, a Titanic közönség felé úszásánál volt látható és az ELFÚJTA A SZÉL tűz és SZERelem jeleneténél.
http://24.media.tumblr.com/tumblr_lhcdolOQvq1qcftkbo1_500.gifhttp://hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/oscar_tom_hanks.jpg?66893868
2012-ben Tom Hanks, Billy Crystal bevezető dala után, elsőként lépett a színpadra, átadva az első díjat a szív/szerelem kulcsos HUGO című film készítőinek. A következő díj átadása előtt ismét filmbejátszások kerültek sorra, amit Tom Hanks FORREST GUMP című filmjének horgászos jelenetével idítottak, folytatva a TITANIC című film azon jelenetével, amikor ROSE/RÓZSA és LEO keresztet formáz. A Titanic után ismét SZERelemről szóló jelenetek lettek bevágva, aztán következett az Avatar, majd a GHOST mennybemenetele, lilás/rózsaszínes színárnyalatokkal. A rózsaszín a szívcsakra másodlagos színe. Ezek után jött a CÁPA 1, ET hazatérése a jupiterujjas jelenettel, StarWars halálcsillagának elpusztítása, stb., stb. Nyilvánvaló nem?
Figyeld meg Tom Hanks lába alatt a pentagrammot a Napban, 101 napra a Vénusz-tranzittól.
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/84th+Annual+Academy+Awards+Show+QP2s73cKlUZl.jpg
                                      DA VINCI KÓD - Tom Hanks
           http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/da_vinci_kod_venusz_e_illuzio_vilag.jpg?71973532
Nyilvánvalóan a hazatérés lett az Oscar gálába beleépítve, persze a filmek díjazása és sorba állítása “totális véletlen”, miként az is, hogy 2012. január 13-án, a Titanic 100. évfordulója és a TITANIC 3D bemutatója előtt 84 nappal zátonyra fut a Costa Concordia, amelyen épp a Titanic betétdalát játszák, az utasok pedig az hangoztatják a médiának, hogy olyan volt, mint a Titanicon.
Persze az is egy a véletlenek sorozatában, hogy ugyanazon társaság másik óceánjáróján, éppen az Oscar gála napja után üt ki tűz.
                http://imageshack.us/a/img402/8053/feb272012cme.jpg
Nos a következő videóbejátszásnál, a sort a WIZARD OF OZ/ÓZ A CSODÁK CSODÁJA című film, 42-es csapójával és a Dorothy THERE’S NO PLACE LIKE HOME szövegével folytatták.
Óz a filmben zöld állarc mögé bújt, Egyiptomban pedig Oziriszt ábrázolták zöld színben, akinek égi megfelelője az Orion és a Nap.
OZIRISZ, vagyis OZ-ÍRISZ, magyarul az ŐS ÍRISZE/SZEME, az Atya jobb szeme, a Nap, aki Hóruszként születik újjá.
A 84. gálán a WIZARD OF OZ után következett, a CIRQUE DU SOLEIL előadása a Nappal és a vörös ruhás nőkkel.
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/2012-es_oscar_kepek_2.jpg?26939778
A Cirque du Soleil fellépése és a WIZARD OF OZ videóbejátszás között a THE ARTIST, a THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO és a HUGO című filmek kaptak díjat, a hanghatásokért és zenéért. Az X23-as THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO filmről, a KORONÁRA KÉSZÜLJ 1 cikkben olvashatsz.
A zenei díj kiosztásánál egy könyv jelent meg a színpadon, amelyben legelőször a WAR HORSE volt látható, de a filmek közül a 84-es, fekete-fehér készítésű THE ARTIST vitte el a díjat (a WAR HORSE filmről bővebben a cikk folytatásában). A könyv mögötti háttér fénypontokkal díszített, vagyis a könyv mögött a csillagos égbolt látható. A könyv a zenéről szól, a karmester pedig az élet színpadán maga Isten, akinek jobbjából veszi el az Úr Jézus a könyvet.
Jelenések könyve 5. rész:
1. És láték annak jobbkezében, a ki a királyiszékben üle, egy könyvet, a mely be volt írva belől és hátul, és le volt pecsételve hét pecséttel.
6. És láték a királyiszék és a négy lelkes állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet, hét szarva és hét szeme vala, a mi az Istennek hét Lelke, a mely elküldetett az egész földre.
7. És eljöve és elvevé a könyvet a királyiszékben ülőnek jobbkezéből.
HÉT-HÉT LÉPCSŐ ÉS EGY KÖNYV, AZ ATYA JOBB SZEMÉNÉL, ELSŐ ÍZBEN A WAR HORSE FILMEL.
Jelenések könyve 6. rész: “1. És látám, mikor a Bárány a pecsétekből egyet felnyitott, és hallám, hogy a négy lelkes állat közül egy monda, mintegy mennydörgésnek szavával: Jőjj és lásd
4. És előjőve egy másik, veres ló, és a ki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy az emberek egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.
CINTÁNYÉR/HANGHATÁS
Érdekes egy játékot játszanak, vagy játszatnak el Hollywoodban, amin a TV nézője, akárcsak a közönség, olykor jót derül, pedig...
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/2012-es_oscar_kepek_6_-_a_konyv.jpg?97212799
A zenei díj kiosztásának szerepét először Penelope Cruz-ra (KERESZT), majd Will Ferrell-re és Zach Galifianakis-ra osztották ki, akik fehér ruhában, cintányérral jelentek meg, a cintányért pedig éppen AZ ÉLET FÁJA című film főszereplője, Brad Pitt előtt csapkodva. Az ő esetükben a MAN OR MUPPET című szám vitte el a díjat, a 2011-es THE MUPPETS filmből. A filmben tükröket láthatunk és transzformációt, de a főszereplő bábfigura a zöld béka jelmezét is magára öltötte a dalhoz készült videóban. http://www.youtube.com/watch?v=2MFn8L9tIrg&feature=fvwrel
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/the_muppets_kepek.jpg?43171001
A filmben a tíz tükör közt (10/TÍZ/TŰZ/X/SZER/TEN) álló, békának beöltözött bábnak a transzformációs bemutatója, a tükörbe nézésnél történik. A békánál pedig a tobozmirigy egy szimbólumát láthatjuk, ami közkedvelt díszítőelem épületeken, korlátokon, stb.
A misztikus képzetekben a béka a termékenység és újjászületés, az ősnemzés, a tellurikus (földi) nemiség jelképe. A korai kereszténységben is továbbélt, mint az újjászületés jelképe. A kopt békaformájú, kereszttel, Isten bárányával, olykor félholddal díszített feltámadás-mécseseinek felirata, "Én vagyok a feltámadás" volt. (wikipedia)
2012. febr. 29 – GOOGLE/TÜKÖR-BÉKA-DALOLÁS-SZERelem
                                 A daloló felfelé emelkedik
  http://www.google.hu/logos/2012/rossini12-hp.jpg
A Cirque du Soleil fellépése után pedig dokumentumfilm kategóriában,  a HELL AN BACK AGAIN, az IF A TREE FRALLS ( http://www.ifatreefallsfilm.com/ ) , a PARADISE LOST 3: PURGATORY, a Pina Bausch táncaiból készült PINA és a már említett UNDEFEATED című dok.filmek közül, az UNDEFEATED (153!) kapta a díjat. A filmből azon jelenet került bemutatásra az Oscaron, amikor a 64-es játékost a földre küldik. Az Oscar gála a Vénusz-tranzittól 101 napra került megrendezésre, a színpadon pedig, mint már szerepelt, a Nap és benne a pentagram látható, amelyen a 2012. márc. 14-én immár 64 éves Billy Crystal komédiázott. A 64-es szám Hórusz szám és Jézus Krisztus görög gemátriájának szorzója, ami 64x37.
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/2012-es_oscar_kepek_3.jpg?66799895
A 84. Oscar gálán még díjat kapott a HELP című film, amelynek poszterén sárga alapon lila írás látható. A THE HELP színésznőjének, Christian Bale (Batman, Jézus, John Connor/Terminator-Megváltás, Reign of fire/sárkány, Rescue DAWN, stb.) adta át az aranyember díjat.
http://www.hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/kicsi/2012-es_oscar_kepek_4.jpg?75756120
   A THE HELP filmről és a továbbiakról a folytatásban hamarosan.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 387
Tegnapi: 272
Heti: 659
Havi: 7 236
Össz.: 3 498 491

Látogatottság növelés
Oldal: OSCAR 2012/1
Hajnalhasadás - © 2008 - 2024 - hajnalhasadas.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »